
اتاق پر از اسباب بازی
آیا میدانید چرا یک کودک نسبت به بازی کردن بی میل است؟ آیا کودک شما هم با وجود داشتن اسباب بازیهای زیادی که دارد، نسبت به بازی کردن با آنها بی میل است؟
بسیاری از والدین از این موضوع رنج میبرند؛ زیرا از اثرات بسیار مثبت بازی در رشد کودک آگاه اند. بسیاری از آنها فکر میکنند اگر برای کودک خود اسباب بازیهای بیشتری تهیه کنند، این مشکل حل خواهد شد؛ بنابراین گاهی اوقات تمام اتاق کودک را پر از اسباب بازی میکنند ولی غافل از اینکه این راه حل به آنها کمکی نخواهد کرد.
یک کودک آمیخته ای از نیازهای مختلف است که متاسفانه ناآگاهی والدین از آنها، زمینه ساز به وجود آمدن چنین مسائلی است.
در ادامهی این مقاله دلیل بی میلی کودک به اسباب بازیهایش بررسی خواهد شد. با ما همراه باشید.
دلایل اصلی بازی نکردن
در بسیاری از مواقع مشکلات سطحی و ابتدایی سبب این امر میشوند که اکثر آنها به دلیل عدم شناخت درست والدین از خواستههای کودک است. خوشبختانه تمامی این مسائل قابل حل شدن هستند و مشکل حادی وجود ندارد.
اسباب بازی مناسب با سن و شخصیت کودک تهیه کنید
یکی از سوالات اساسی که بهتر است والدین از خود بپرسند این است که آیا اسباب بازی هایی که برای کودک خود تهیه می کنند مناسب سن و شخصیت او هستند یا خیر؟ ممکن است شما تعداد زیادی اسباب بازی برای کودک خود تهیه کنید و دائما گله مند باشید که چرا با وجود این که برای این کار هزینهی زیادی کرده اید، اما باز هم کودکتان نسبت به اسباب بازیهایش علاقه خاصی نشان نمیدهد.
نکتهی بسیار جالبی که در این جا وجود دارد این است که کودکان نسبت به اسباب بازیهای خود حس سلطه گری دارند و زمانی که تعداد اسباب بازیهای کودک بیش از حد میشود، بدیهی است که موجب گیج شدن او میشود و کودک قدرت تسلط خود را نسبت به اسباب بازیهایش از دست میدهد. بنابراین اگر خواستار بالا بردن کیفیت بازی کودک خود با اسباب بازیهایش هستید، صرفا افزودن تعداد اسباب بازیها، یک راهکار منطقی به نظر نمیرسد.

کودک
فقط به اسباب بازیهای گران برای کودک اهمیت ندهید
نکتهی دیگر این است که گاهی پدر و مادرها برای علاقه مند کردن کودکشان به سرگرم شدن با اسباب بازیها، تصور میکنند هرچه اسباب بازی های او پیچیدهتر و گرانتر باشند، او به بازی کردن با آنها تمایل بیشتری نشان میدهد. این امر کاملا بی اثر نیست و گاهی ذوق و تمایل کودک را به همراه دارد اما اگر گران ترین اسباب بازی هم مطابق با نیازهای کودک نباشد، مطمئن باشید بعد از مدت کوتاهی اسباب بازی را در حالی خواهید یافت که به گوشه ای پرت شده است!
چه بسا اوقاتی که یک کودک با ذوق بسیار ساعتها با یک وسیلهی بی ارزش مثل قرقرهای نخ سرگرم میشود.
قدرت تخیل کودک را در بازی جدی بگیرید
هوشمندانه عمل کنید، قدرت تخیل کودک خود را کشف کنید و آن را سازماندهی کنید. شما میتوانید به رشد کودک خود کمک بسیار زیادی کنید.
شما در موقعیتهای مختلف با برقرار کردن ارتباط کلامی با کودک و جویا شدن سلیقهی او، تا حد زیادی میتوانید سلیقه وعلاقهی او را بشناسید.
اگر کودک شما نسبت به اسباب بازی هایش بی تفاوت و بی میل است و تصور میکنید هیچ نوعی از اسباب بازی را دوست ندارد، بایستی در موقعیتهای مختلف او را به چالش بکشید و سعی کنید با استفاده از تحریک قدرت تخیل، او را راغب کنید.
به عنوان مثال زمانی که پشت ویترین یک مغازه اسباب بازی فروشی توقف کردهاید، از او بپرسید: به نظر تو کدام یک از اسباب بازی ها از بقیه تنها تر است یا کدام قوی تر است؟ شما با این کار می توانید نوعی احساس همبستگی بین کودک و اسباب بازی، از طریق تحریک قدرت تخیل او ایجاد کنید.
علایق دیگر کودک را شناسایی کنید
شما همچنین باید دائما در تلاش باشید که علایق کودک را شناسایی کنید. به حرفهای او توجه کنید. به عنوان مثال کودکی که به شهربازی علاقهی زیادی نشان میدهد، قطعا زمینه و پتانسیل علاقه مندی به اسباب بازیهایی مانند قطار و اسباب بازیهایی از این قبیل را نیز دارد؛ یا مثلا کودکی که به خراب کردن وسایل خود و حرکاتی مشابه تعمیر کردن وسایل علاقه دارد غالبا به اسباب بازی های ساخت و ساز نیز علاقه نشان می دهد.
فراموش نکنید، تحریک این زمینه و کشف آن فقط به شما بستگی دارد.
اسباب بازیهای فکری همراه با اسباب بازیهای مفرح
علاوه بر این که در انتخاب نوع اسباب بازیهای کودک خود و مطابقت آن با نیازهای او توجه میکنید، فراموش نکنید اسباب بازیهای فکری نیز، گروهی بسیار مفید از وسایل سرگرم کننده هستند که اکثر کودکان به آن علاقهی خاصی نشان میدهند.
این اسباب بازیها مزایای فراوانی مانند کمک به رشد ذهنی و آموختن انواع مهارتها به کودک دارند. البته بهتر است در تهیهی هیچ نوعی از اسباب بازی افراط نکنید و اسباب بازیهای مفرح و اسباب بازیهای فکری را در کنار هم برای کودک خود تهیه کنید.

کودک
پیشنهاد آخر
شاید پیدا کردن اولین اسباب بازی مورد علاقه کودک کمی دشوار به نظر برسد، اما اگر در نهایت کودکتان به یک نوع اسباب بازی علاقه نشان داد، اسباب بازیهای مشابه آن را برای او تهیه کنید.
اگر کودک شما به بازی های کاردستی علاقه نشان داد سایر اسباب بازیهایش را نادیده بگیرید و وسایلی را که می تواند با آنها کاردستی بسازد، برای او فراهم کنید.
برای بازی کردن کودک با تمام اسباب بازیهایی که برای او تهیه می کنید اصرار نورزید.
پس از طی کردن قدم اول که شناخت و آگاهی درست از نیازهای کودک است. با تهیه کردن وسایل بازی مطابق با نیازها وعلایق کودک خود، نه تنها در پرداخت هزینههای آن صرفه جویی میکنید، بلکه از بهم ریختگی اتاق کودک و مواجه شدن با تعداد انبوهی از اسباب بازیها جلوگیری خواهید کرد!